Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ Κ.Δ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2018 «Ο ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ»



Την Κυριακή 6 Μαΐου 2018 διεξήχθη ο τελικός του Διασυλλογικού Κυπέλλου σκάκι Κεντροδυτικής Μακεδονίας 2018 μεταξύ της ομάδας του Ο.Σ.Γιαννιτσών και του Σ.Ο.Πτολεμαΐδας «Πτολεμαίος». Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στο «Χατζηγιάννειο» κτίριο, στην πόλη της Έδεσσας.
Σε μια πολύ δυνατή αναμέτρηση με αξιόμαχες παρτίδες ο «Πτολεμαίος» ήρθε ισόπαλος με σκορ 2-2 με το κριτήριο του Βερολίνου (6-4) να δίνει την πρόκριση στην ομάδα της πόλης μας και να ανακηρύσσεται κυπελλούχος ΚΔ.Μακεδονίας 2018.
Στην πρώτη σκακιέρα, πιο σημαντική, ο Κοσμίδης παίζοντας καταπληκτικά έδωσε τον πρώτο βαθμό στην ομάδα. Ο Θεοδουλίδης (2η σκακιέρα) σε μια δυναμική αναμέτρηση ήρθε ισόπαλος, στην 3η ο Σαμαράς  στάθηκε άτυχος δίνοντας έτσι τον πρώτο βαθμό στον αντίπαλο και στην 4η ο Μπαμπαλίκης μετά από μια αξιόμαχη παρτίδα, έφερε ισόπαλο αποτέλεσμα και η ομάδα της πόλης μας πανηγύρισε το κύπελλο Κ.Δ.Μακεδονίας και συνεχίζει στο Πανελλήνιο Κύπελλο, όπου θα αντιμετωπίσει την Κυπελλούχο ομάδα της Δυτικής Ελλάδας. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Ρόμπης Δημήτριος (Έδεσσα).

Αναλυτικά το φύλλο αγώνος της αναμέτρησης:

Ο.Σ.Γιαννιτσών
Σ.Ο.Πτολεμαΐδας «Πτολεμαίος»
2-2 (6-4)
1
ΣΟΥΓΚΑΚΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ
ΚΟΣΜΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
0-1
2
ΡΟΜΠΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ
ΘΕΟΔΟΥΛΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
½-½
3
ΓΚΟΥΔΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
1-0
4
ΙΣΛΑΚΟΓΛΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
ΜΠΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
½-½